Toyota Sørvest
- Toyotaforhandler på sørvestlandet med bilanlegg i Bilhuset på Forus og bilverksted/delesalg på Mariero.

Toyota Sørvest har i en årrekke hatt en sterk markedsposisjon i sitt distrikt. For tiden er vi cirka 75 entusiastiske ansatte fordelt på avdelingene på Forus og Mariero.

Fra Bilhuset til Toyota Sørvest
I 1972 startet Bilhuset startet opp som Toyota- og Skodaforhandler i Lagårdsveien 81. Skoda forsvant like fort her som i Sandnes, og fremtidig satsing ble konsentrert om Toyota. I 1984 sto nybygg klart i Langflåtveien på Mariero. I en periode med sterk vekst, ble utbygging nødvendig allerede i 1988.

Midt på 90-tallet ble verkstedet Central Auto i Madlaveien 291 kjøpt. Central Auto var Toyota merkeverksted i Stavanger frem til Bilhuset etablerte sitt eget verksted. Bygningsmassen på Madla var slitt, og i 2013 ble det besluttet at driften på Madla måtte avsluttes. I 2001 skiftet Bilhuset AS navn til Toyota Stavanger AS.

Toyota Sørvest og veien videre
I 2007 fusjonerte Hegre Bil AS og Toyota Stavanger AS. Hegre- og Oftedalfamilien beholdt eierandel på 50 % hver. I 2012 overtok Oftedalfamilien alle aksjene i Toyota Sørvest AS. Senere samme år ble avtale om Lexusagentur tegnet, og Lexus Stavanger åpnet som en avdeling i Toyota Sørvest 1. januar 2013.

Plassmangel og stadig eldre lokaler har gjort det nødvendig å ta beslutninger angående bygningsmassen, og 22. august 2016 flyttet Toyota Sørvest inn i nye lokaler på Forus. Avdelingen på Lura ble nedlagt i sin helhet. På Mariero fortsatte verksteddrift og salg av deler/rekvisita, mens øvrige aktiviteter ble flyttet til Forus.

Videre planer er å åpne et verkstedpunkt inkl. salg av deler/rekvisita lenger sør i distriktet.

 

 

Broomguiden-referanse: 100327872

Kontakt

Sted

  • Adresse Vestre Svanholmen 9
    4313 SANDNES
  • KommuneSandnes
  • FylkeRogaland
  • LandNorge